HEADER3.jpg

Jazz muziek

Jazz muziek opnemen in onze muziek studio

Bij muziek studio Artichoque doen we graag jazz projecten. De akoestiek, grotere ruimtes en opname apparatuur lenen zich hier uitstekend voor.

Opname proces

Om het juiste gevoel bij Jazz te creëren nemen we de instrumenten vaak tegelijkertijd op (vaak exclusief zang). Met 60m2 en diverse schotten kunnen we het gewenste resultaat bereiken. Op deze manier komen dynamiek en sfeer goed over (mits u goed op elkaar ingespeeld bent natuurlijk). Om een wat meer modernere sound te krijgen kan het handig zijn om in (een aantal) lagen op te nemen. Om de live-feel te houden werken we dan vaak met guide tracks (muzikanten spelen live mee in de regie ruimte terwijl bijvoorbeeld drums en bas opgenomen worden).

Uw voordelen in muziek studio Artichoque

 • Grote opname ruimte met variabele akoestiek
  De grote ruimte is zeer geschikt voor het simultaan opnemen van instrumenten. Sessies bestaande uit drums, (contra)bas, akoestische gitaar en piano komen geregeld voor. Ook is de ruimte uitermate geschikt voor strijkers en blazers. De akoestiek kan “naar smaak” droger gemaakt worden door schotten te verplaatsen.
 • Piano / Vleugel
  In de studio is een prachtige piano aanwezig. Vooraf aan elk project wordt deze gestemd. Wel van te voren graag even aangeven of u hiervan gebruik wilt maken. Ook is het mogelijk een vleugel te huren. Deze staat dan gestemd voor u klaar wanneer u deze nodig heeft.
 • Grote regie ruimte: handig voor guide tracks
  De regie ruimte biedt voldoende plek voor een hele band om mee te luisteren. Wat voor veel van onze klanten erg praktisch is, is de mogelijkheid om mee te spelen (guide tracks). Drums en bas worden dan opgenomen terwijl bijvoorbeeld de zanger en gitarist meespelen vanuit de regie ruimte.
 • Schrijven & produceren
  Naast het opnemen en inspelen schrijven we ook muziek voor onze klanten. Denk hierbij aan gehele nummers, maar ook arrangementen. Ook helpen we graag met het zoeken naar de gewilde “sound”: bijvoorbeeld dat ene gitaar geluid.
 • Studio muzikanten
  Studio Artichoque heeft een netwerk van muzikanten. Zelf spelen we gitaar, bas en toetsen voor onze klanten. Daarnaast hebben we een netwerk van ervaren gitaristen, drummers en vocalisten.

Meer info over de muziek studio?

Wilt u meer weten over muziek studio Artichoque en de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

SIDEBAR-RECHTS14.jpg