HEADER5.jpg

Koren

Koor opnemen in de studio of op locatie

De opname ruimte van 60m2 is zeer geschikt voor kleine tot middengrote koren. De aanpak varieert tussen projecten. In de muziek studio nemen we diverse soorten koren op zoals: klassieke koren, kerkkoren, popkoren, barbershopkoren, shantykoren. Dit vaak onder begeleiding van piano, akoestische gitaar, accordeon, of een hele band. Tot ongeveer 25-35 personen doen wij dit in de studio. Daarnaast nemen we met onze mobiele set ook op locatie op.

Opname proces

Als een koor met een band opneemt (op locatie of in de muziek studio) nemen we vaak eerst de band op en daarna het koor. Dit zorgt vaak voor een beter eindresultaat. Mocht u begeleidingsmuziek nodig hebben dan kunnen we in overleg het geheel, of delen voor u opnemen. Door middel van een koptelefoon systeem kan het koor tijdens de zangopnamen de band terughoren. Als er sprake is van begeleiding van één, of enkele instrumenten zoals akoestische gitaar, piano of accordeon, nemen we vaak het koor tegelijkertijd met de begeleiding op. Op verzoek, of wanneer het koor uit meer dan 25-35 personen bestaat, nemen we het koor op locatie op met onze mobiele set. Een eventuele band kan van te voren worden opgenomen in de muziek studio. Ten slotte kan het geheel in de muziek studio worden afgemixed.

Voordelen van muziek studio Artichoque

 • Grote opname ruimte
  De opname ruimte is zeer geschikt voor het opnemen van koren. We gebruiken extra ambient mic’s om de koren groot en ruimtelijk te laten klinken.
 • Aanpasbare akoestiek
  De akoestiek kunnen we droger maken zodat deze geschikter is voor bijvoorbeeld eventuele solo’s.
 • Backline
  De aanwezige backline bestaat uit diverse (akoestische) gitaren, bassen en een piano. Op aanvraag kan er ook een vleugel gehuurd worden.
 • Band opname
  Naast het opnemen kunnen we ook een aantal instrumenten (laten) inspelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld drums, bas, gitaar en piano.
 • Vst-instruments aanwezig
  Digitale instrumenten klinken tegenwoordig al zeer goed. Met name drums, percussie, orgel en piano’s. Door deze te gebruiken bespaart u tijd en geld.

Meer info over de muziek studio?

Wilt u meer weten over muziek studio Artichoque en de mogelijkheden om bij ons op te nemen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

SIDEBAR-RECHTS16.jpg