HEADER3.jpg

Pop muziek

Pop muziek opnemen in onze muziek studio

Bij muziek studio Artichoque doen we pop projecten met bands, singer songwriters en solo artiesten. Engelstalig, Nederlandstalig en in dialect. De aanpak varieert en is onder andere afhankelijk van de wensen en het doel van het project.

Opname proces

Er is een groot verschil tussen een demo en een album. Een uitgebreide band inclusief blazerssectie vereist een andere aanpak dan een singer songwriter. Wilt u in lagen opnemen, of liever tegelijkertijd? Wilt u alle sporen zelf inspelen, of moeten er studiomuzikanten ingeschakeld worden? Kiest u voor (deels) software instrumenten (vst-instruments), of “the real deal”. Kortom er is veel mogelijk en de werkwijze tussen projecten verschilt. Neem daarom vrijblijvend contact op met studio Artichoque als u meer wilt weten over de mogelijkheden.

Voordelen van muziek studio Artichoque

 • Grote opname ruimte met variabele akoestiek
  De grote ruimte is zeer geschikt voor het opnemen van akoestische instrumenten: drums, gitaar, strijkers, blazers, zang, koren, etc. De akoestiek kan “naar smaak” droger gemaakt worden door schotten te verplaatsen.
 • Grote regie ruimte: handig voor guide tracks
  De regie ruimte is ruim. Een hele band kan meeluisteren vanuit de bank. Wat voor veel van onze klanten erg praktisch is, is de mogelijkheid om mee te spelen (guide tracks). Drums en bas worden dan opgenomen terwijl bijvoorbeeld de zanger en gitarist meespelen vanuit de regie ruimte.
 • Schrijven & produceren
  Naast het opnemen en inspelen schrijven we ook muziek voor onze klanten. Denk hierbij aan gehele nummers, maar ook arrangementen. Ook helpen we graag met het zoeken naar de “sound” die u wilt. Denk bijvoorbeeld aan een type gitaar geluid.
 • Vst-instruments
  Digitale instrumenten klinken tegenwoordig al zeer goed. Dit geldt met name voor drums, percussie, orgel en piano’s. Door deze te gebruiken bespaart u tijd.
 • Studio muzikanten
  Studio Artichoque heeft een netwerk van muzikanten. Zelf spelen we gitaar, bas en toetsen voor onze klanten. Daarnaast hebben we een netwerk van onder andere ervaren gitaristen, drummers en vocalisten.

Meer info over de muziek studio?

Wilt u meer weten over muziek studio Artichoque en de mogelijkheden voor opname? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

SIDEBAR-RECHTS7.jpg