HEADER9.jpg

Drums opnemen

Live drums opnemen in de opname studio

Naast het gehele opname proces, is het ook mogelijk om bij opname studio Artichoque losse sporen op te nemen. Op deze pagina bespreken we drums opnemen.

Drums opnemen de mogelijkheden

Tegenwoordig is het vrij simpel om een aantal instrumenten zelf op te nemen. Desondanks blijven er altijd instrumenten over die lastig zijn om in een homestudio op te nemen. Drums opnemen is hiervan een goed voorbeeld. Voldoende ruimte, een goede akoestiek en topapparatuur (microfoons, voorsterkers, compressors) zijn hiervoor noodzakelijk. Het inspelen kan gebeuren aan de hand van click track. Guide tracks kunnen live meegespeeld, of aangeleverd worden.

Waarom drums opnemen bij Artichoque?

  • Sound: we kunnen drums klein of heel groot laten klinken door de variabele akoestiek aan te passen
  • Doordat we meer dan voldoende sporen hebben nemen we vaak ook met ambient mic’s op die de drums dat grote en ruimtelijke geluid geven
  • Topmicrofoons van neumann, schoeps, shure, sennheiser, akg..
  • Top randapparatuur van API, Universal Audio, Focusrite, Manley, Summit, TL-audio en Millennia geven de drums meteen een goede sound

Afwerking en aanlevering sporen

U kunt ervoor kiezen om de sporen door ons te laten editen in de opname studio, of u kunt de sporen direct onbewerkt meenemen. Dit als losse sporen, als één mono of stereotrack, of allebei natuurlijk. U krijgt de sporen in het door u gewenste formaat.

Meer info over drums opnemen?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor drums opnemen? Neem dan vrijblijvend contact op met opname studio Artichoque.


NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP

Mail: info@artichoque.com
Tel: +31 6 54316232
contactform

SIDEBAR-RECHTS7.jpg