HEADER2.jpg

Gitaar opnemen

Elektrische of akoestische gitaar opnemen

Buiten het gehele opname proces kunt u in de muziek studio ook terecht voor opname van losse sporen. Op deze pagina bespreken we de mogelijkheden voor het opnemen van elektrische en akoestische gitaar.

Akoestische gitaar opnemen

Hierbij is akoestiek en microfoon keuze erg belangrijk. Er kan gekozen worden voor een ruimtelijke open opname, of juist droog en “in-your-face”. Voor nabewerking is er de keuze uit diverse analoge compressors zoals de Univeral Audio 1176 of de Manley Elop. In de muziek studio hebben we een aantal mooie akoestische gitaren, waaronder een western van Blueridge.

Elektrische gitaar opnemen

Hierbij draait het om sound. De juiste “chain” kan het gewenst effect bereiken. Hierbij werken we vaak met meerdere versterkers, diverse microfoons en waarnodig compressie.

In de studio staan een Orange Rockerverb en een Vox AC30 klaar voor gebruik. Ook zijn er twee Amerikaanse Fenders, een Telecaster en een Stratocaster.

Afwerking en aanlevering sporen

U kunt ervoor kiezen om de sporen te laten editen in de opname studio, of u kunt de sporen direct onbewerkt meenemen. Dit als losse sporen, als één mono of stereotrack, of allebei natuurlijk. U krijgt de sporen in het door u gewenste formaat.

Meer info over gitaar opnemen?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om gitaar op te nemen in onze muziek studio? Neem dan vrijblijvend contact op met muziek studio Artichoque.


NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP

Mail: info@artichoque.com
Tel: +31 6 54316232
contactform

SIDEBAR-RECHTS9.jpg