HomeOpname Studio

Opname Studio

Bij opname studio Artichoque vinden we kwaliteit van opnames, het opname proces, flexibiliteit en een prettige werkomgeving zeer belangrijk. Dit is terug te vinden in onder andere de keuze van opname apparatuur, backline, akoestiek en voorzieningen.

Opname studio: Regie ruimte

De regie ruimte van de opname studio is 32m2. Hierdoor is er meer dan voldoende ruimte voor een hele band om mee te luisteren, of om mee te spelen (bijvoorbeeld guide tracks). Lees meer over de regie ruimte.

Opname studio: Opname ruimte

De opname ruimte van de opname studio is 60m2. Hierdoor is de ruimte geschikt voor grotere bands en bijvoorbeeld koren tot ongeveer 30 personen. De akoestiek is levendig en fris. Door het (ver)plaatsen van akoestische panelen kunnen we de ruimte wat "droger" maken. De nieuwste aanwinst in de opname studio ruimte is de Yamaha vleugel. Lees meer over de opname ruimte.

Opname studio: Opname apparatuur

Kwaliteit van de opnames en een efficiënt opnameproces vinden wij zeer belangrijk. Daarom werken we met een combinatie van analoog en digitaal. Het creëren van een sound doen we tijdens de opnames (diverse soorten high-end preamps en microfoons) en in de mix (compressors & eq's). De Audient ASP 8024 recording console gebruiken we voor de eindmix (56 kanelen in mix). Deze mixing console heeft een zeer open, frisse, diepe en gedetailleerde sound. Hier vindt u een overzicht van de opname studio apparatuur.

Opnames op lokatie

Naast projecten in de studio kunnen we ook projecten op lokatie opnemen. Dit is bijvoorbeeld interessant voor de wat grotere koren (meer dan 30 personen). De opgenomen sporen kunnen daarna afgemixed worden in de opname studio.

Omgeving & faciliteiten

De opname studio ligt midden in het centrum van Oisterwijk (nabij Tilburg, Noord Brabant). De volgende faciliteiten zijn in de omgeving:

  • Klundert Muziek (verkoop / verhuur van instrumenten) (1km)
  • NS station & busstation (100 meter)
  • Winkelstraat (oa Albert Heijn, bakker) (100 meter)
  • Café's, restaurants, hotels (100 meter)
  • Tilburg (met onder andere poppodium 013) (8 km, of 10min met de trein)

 

Vragen over de opname studio faciliteiten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.